Aangesloten bij QShops
Gratis brievenbus verzending met track&trace binnen Nederland ondergoed - boxershorts - lingerie 058 203 72 82 Contact 

Hoe hoort een bh te zitten

Hoe hoort uw bh te zitten?

  • Schouderbandjes: De schouderbandjes van de beha horen niet in te snijden op de schouders. Ze mogen ongeveer 20% van het borstgewicht dragen. De taak van de beha-bandjes is het liften en positioneren van de borsten. Snijden de bh bandjes teveel in dan duidt dit op een te kleine cup of een te ruime omvang. Als de omvang te ruim is dan zit de bh niet horizontaal op uw lichaam. Het rugpand gaat dan omhoog en de borsten gaan hangen in de bh. Zelfs de meest stevige beha kan u dan niet de steun geven welke gewenst is. Neem een omvang kleiner en een cupmaat groter. Deze is in omvang strakker en heeft dezelfde cupmaat! Omvang en cupmaat veranderen namelijk samen. Voorbeeld 95C wordt een 90D. Indien de omvang wel de juiste is. Neem dan alleen de cupmaat een maat groter. 95C wordt een 95D.
  • Middenpand: het middenpand moet op het borstbeen rusten, dat is het stukje tussen de borsten. Het mag hier wel een centimeter naar voren komen maar zeker niet veel meer. Als het stukje teveel naar voren komt, dan duidt dit op een te kleine cupmaat. Ook worden de borsten dan teveel naar elkaar toe geduwd. Neem een cupmaat groter. 95C wordt 95D.
  • Onderbusteomvang: de rand onderlangs (de omvang) draagt het grootste deel van het borstgewicht (80-85%) De band is gesloten op het meest ruime haakje en zit horizontaal en stevig rond het lichaam. De band moet zo strak zitten dat deze niet wegglijdt, ook niet tijdens het bewegen. Bijvoorbeeld als de armen omhoog gaan. Als de band insnijdt, is de maat te klein, indien de bh glijdt of omhoog gaat op de rug dan is de omvang te groot. Omvang en cupmaat gaan altijd samen. Neemt u een kleinere omvang, neem dan een cupmaat groter om dezelfde cupmaat te behouden. Neemt u een omvang groter? Neem dan een cupmaat kleiner om dezelfde cupmaat te behouden. 95C wordt 90D. De meeste vrouwen dragen een bh te groot in de omvang!
  • Cup: de cup omsluit de borst en de borstprothese. Te kleine cups duwen de borst plat, of geven een bolling boven de cups. Ook worden dan de borsten teveel naar elkaar toe geduwd. Neem een cupmaat groter 95C wordt 95D. Te grote cups geven geen steun. Ook rimpelt en plooit de cup. 95C wordt 95B.

Tip: Koop de bh altijd strak passend. Iedere bh rekt na het indragen en vormt zich naar uw lichaam. Dit kan soms wel 5 tot 10 centimeter zijn. Koop de beha dus strak en goed passend op het meest ruime haakje. Als de bh dan rekt, dan heeft u altijd nog de verstel mogelijkheden om de bh strakker te zetten. Dit kan niet als u de heeft gekocht op het strakste haakje.

Tussen iedere bh zit altijd wel maatverschil, soms kleine verschillen, soms wat groter. Ook altijd afhankelijk van het model. Ga altijd uit van uw huidige bh maat, tenzij u last heeft van het dragen van een beha. Lees dan bovenstaande!

  • Een bh met beugel geeft altijd meer vorming en ondersteuning.
  • Bh zonder beugel kunnen ook een erg goede ondersteuning geven, vooral de bh's met een cup-verdeling. Deze geven steun en stevigheid. De cup wordt verdeelt in vlakken welke liften en vormgeven.
  • Een zij-strook aan de zijkant van de cup brengt de borsten meer naar voren. Fijn als uw borsten naar de zijkant zijn geplaatst en u daar last van heeft.

Susa en Anita Comfort bh's geven een stevige ondersteuning en vorming zonder gebruik te maken van beugels in de bh's.

Het online kopen kan dus lastig zijn, vooral om direct tot de juiste maat te komen. Het is moeilijk om, bij een nieuw model, aan te geven welke maat u dient te kiezen. A.d.h.v. dat geen u past kunnen wij heel gericht zeggen welke maat de juiste zal zijn. Het blijft echter altijd een kwestie van passen.

Absolute bestseller:

Anita Comfort 5427 bh (geen beugel)

- Anita Comfort 5448 bh (geen beugel)

- Rosa Faia 5490 (met beugel)

- Anita Active 5527 (sport bh zonder beugel, welke ook veel gedragen wordt als dagelijkse bh)

- Mey Joan 74254 bh (met beugel en een dunne spacer voorvorming, naadloos)

De hoogte van de haakjes is altijd afhankelijk van omvang en cupmaat.

Wilt u eens langskomen voor een maatadvies? Dat kan uiteraard, we hebben een kleine pas gelegenheid. Hiervoor kunt u een afspraak maken: Tel: 058 2532122.
Openingstijden

Telefonisch contact 058 203 72 82
Maandag 13:30 t/m 16:30
Dinsdag t/m vrijdag
9:30-12:00 / 13:30-16:30
Passen alleen op tel. afspraak!
Aangesloten Thuisvergelijken
Kiyoh Klantbeoordelingen

Contactgegevens

Lingeriehuisonline B.V.
J.H. van Aismawei 89
9045PH BITGUMMOLE

058 203 72 82
info@lingeriehuisonline.nl

Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte van Nieuws en Acties!